Gongen är ett gammalt instrument för helande, upplyftande och transformation. När man slår på gongen skapas nästan påtagliga ljudvågor, som stimulerar hela kroppen genom att de påverkar hudens yta och kroppens alla celler.

Det är väldigt svårt att beskriva ljudet från gongen, den har ett väldigt brett frekvensspektrum med ett mjukt, innehållsrikt ljud och många övertoner.

Gongen ”renar” och stillar sinnet. Man kan spela mjukt och böljande för att skapa förutsättningar för djup avslappning och en nära utomkroppslig upplevelse. När ljudet kulminerar i vitt ljud (White Sound Gong Meditation) är det mer utmanande – både volym och ljudtryck är betydligt högre. Det hjälper det lyssnarens sinne att överlämna sig till en meditativ, inre tystnad. Det kan vara en överväldigande och obeskrivlig livsupplevelse.

Gongens effekter:

  • regenererar nervsystemet, särskilt det parasympatiska nervsystemet
  • stimulerar och balanserar de högre körtlarna (ffa hypofysen, som i sin tur påverkar hela körtelsystemet)
  • gör att anspänning och blockeringar i kropp-sinne-systemet släpper
  • gör dig lättare, lugnare och mer harmonisk

OBS: White Sound Gong är för kraftfullt om du är gravid, men det är ok vid mjukare gongspelning. White Sound Gong är inte heller bra för dig om du har borderline, mani eller psykoser, eller har starka traumatiska obearbetade upplevelser. Du får under ett kundaliniyogapass/gongklass naturligtvis inte vara påverkad av alkohol eller droger.